Nerderlandse Spoorwegen

Een reisje met de trein naar de trein kan een mooi dagje uit worden. In deze rubriek hebben we een aantal attrakties opgenomen waar u uw hobby mee kunt verrijken.

Beste treinliefhebber,

Het Nederlands Transport Museum heeft het eigendom van - en de zorg voor de prachtige TEE-trein, de Nederlandse Trans Europ Express, overgenomen van de Stichting TEE Nederland. De trein staat al jaren in Amsterdam te wachten op betere tijden.

Logo © ZLSM

De Stichting ZLSM (Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij) zet zich in ten behoeve van het behoud van Limburgs cultureel spoorwegerfgoed voor huidige en toekomstige generaties. Dit doel kan alleen worden gerealiseerd door de enthousiaste inzet van de vele vrijwilligers, subsidies, sponsoring en donaties door het bedrijfsleven en donateurs.

Logo SGB

Onze authentieke museumtreinen rijden over onze eigen spoorlijn van Goes via Kwadendamme naar Hoedekenskerke, en natuurlijk ook weer terug. U kunt met ons meereizen om zo een prachtige nostalgische treinreis te maken door het fraaie landschap van Zuid-Beveland.

Welkom op de website van de Stichting tot Behoud van Mijnlocomotieven!

Wie zijn wij?

De Limburgse mijnspoorwegen dragen een belangrijk deel van onze Mijn historie, de vele miljoenen tonnen kolen zijn door hen vervoerd, zij hebben
een belangrijk aandeel gehad tijdens de oorlogsjaren en wederopbouw van Nederland en het Nederlandse spoorwegnetwerk.

Historisch Railvervoer Nederland (HRN) is de landelijke koepelorganisatie die de belangen van 30 Nederlandse museale railorganisaties behartigt.

De “Maasoever Spoorweg” maakt deel uit van de “Modelbouwvereniging Hoekse Waard”, welke in 1982 te Oud-Beijerland is opgericht. In 1992 is in samenwerking met het “Natuur en recreatieschap IJsselmonde” de Maasoever Spoorweg tot stand gekomen. Sindsdien is de vereniging in Barendrecht gevestigd.

Logo stoomtreinkatwijkleiden.nl

Smalspoor een vergeten vorm van transport
In de eerste helft van de vorige eeuw speelde smalspoor, een verzamelnaam voor spoorwegen met een spoorwijdte kleiner dan die waarop NS rijdt, een belangrijke rol in het vervoer van mens en product. Door heel Nederland lagen tramlijntjes die het platteland ontsloten en in tal van bedrijven zorgde het smalspoor voor het vervoer van grondstoffen en eindproducten.

Over 'Mijn Treintje'

'MijnTreintje.nl' is het resultaat van de andere kant van 'onze' hobby. Als je de mogelijkheden niet hebt om zelf een leuke baan te bouwen omdat je de ruimte niet hebt, is het wel zo leuk om alle vindbare informatie over deze hobby te verzamelen. 'MijnTreintje.nl' is dus niets meer dan een verzameling van informatie over onze hobby...

Disclaimer: 'mijntreintje.nl' is op geen enkele wijze aansprakelijk voor de geboden inhoud van websites en/of webwinkels welke door een link via deze site bereikbaar zijn.

Modelspoorkalender

Evenementen voor modelspoorliefhebbers

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Inlogformulier

Inloggen op deze site is alleen toegestaan aan hen die hiervoor expliciet toestemming hebben door een gratis lidmaatschap aan te gaan.