Faller Stations

Ieder jaar komen er weer nieuwe huizen, stations en andere gebouwen en industrieele installaties uit. In deze rubriek besteden we regelmatig aandacht aan deze nieuwe ontwikkelingen.

Ook dit jaar staan er weer nieuwe stations en bij-gebouwen op het programma.

Faller komt met een nieuw stationsgebouw uit het begin van de 19de eeuw. Het gaat hier om een gelimiteerde oplage van station Königsfeld. Dit is een ontvangstgebouw met zogenaamd drie vleugels; een middengedeelte met twee zijvleugels. Dit zandstenen gebouw is als een H-vorm opgebouwd. Deze uitvoering omvat ook een glazen afdak over het platform.

110131 Station Wittenberg

Nieuw in 2016

Station van de toekomst. Stationsgebouw van één verdieping met “Reisezentrum” (travel center DB), lounge en servicevoorzieningen van de Luther-stad Wittenberg volgens originele ontwerpen van de DB Station&Service AG.

Over 'Mijn Treintje'

'MijnTreintje.nl' is het resultaat van de andere kant van 'onze' hobby. Als je de mogelijkheden niet hebt om zelf een leuke baan te bouwen omdat je de ruimte niet hebt, is het wel zo leuk om alle vindbare informatie over deze hobby te verzamelen. 'MijnTreintje.nl' is dus niets meer dan een verzameling van informatie over onze hobby...

Disclaimer: 'mijntreintje.nl' is op geen enkele wijze aansprakelijk voor de geboden inhoud van websites en/of webwinkels welke door een link via deze site bereikbaar zijn.

Inlogformulier

Inloggen op deze site is alleen toegestaan aan hen die hiervoor expliciet toestemming hebben door een gratis lidmaatschap aan te gaan.