FALLER is een onderneming met een al lange traditie.

Men start met de realisatie van een idee, huizen als bouwpakketten aan te bieden. Omdat in Stuttgart de ruimtelijke vereisten ontbreken, besluiten de broers, Edwin en Hermann, naar hun geboorteplaats Gütenbach in het Zwarte Woud te verhuizen. De Zaak wordt Gebr. FALLER genoemd. 

Met veel improvisatietalent en invalsrijkdom worden het eerst de ruimtes, daarna de nodige machines opgeknapt. In de FALLER- werkplaats branden de lichten tot diep in de nacht. Er wordt gepland, ontworpen en gebouwd. Zo begon het succesverhaal van de FALLER huizen.

 

 

 Vandaag kijkt FALLER vooruit. De wereld verandert, nieuwe fascinerende facetten verschijnen, in de architectuur, het dagelijkse leven of in zake mobiliteit. Dit alles verandert natuurlijk ook de modelwereld, waarin hightech-treinen langs moderne gebouwen rijden en moderne extra functies meer dynamiek en power in het spel brengen.

 

Er zijn dus altijd nieuwe mogelijkheden, uw modelspoor en de modelbouw nog levendiger en opwindender vorm te geven. Naast de klassieke huizenbouw zetten wij versterkt op speciale onderwerpen, op actuele architectuurvormen en de integratie van het car systeem. Toekomstig zult u nog meer geanimeerde modellen bij ons vinden. Dit maakt nieuwe aandrijf-, besturings- en verlichtingstechnologieën mogelijk, die onze experts volgens de regels van de modelbouw omzetten en integreren.

Twee dingen zijn tot de dag van vandaag gebleven. De standplaats en de productieplaats zijn, net als tevoren, in Gütenbach, d.w.z. de FALLER huizen zijn Made in Germany.

Dat hierbij bij FALLER ook in de toekomst detailrijkdom en kwaliteit heel groot geschreven worden, is vanzelfsprekend.

Binnenkort

Oprichting van de onderneming: 1946
Huizen per jaar: ca. 1,2 miljoen
Aantal medewerkers: 91

(Copyright van deze tekst ligt bij Faller)

Over 'Mijn Treintje'

'MijnTreintje.nl' is het resultaat van de andere kant van 'onze' hobby. Als je de mogelijkheden niet hebt om zelf een leuke baan te bouwen omdat je de ruimte niet hebt, is het wel zo leuk om alle vindbare informatie over deze hobby te verzamelen. 'MijnTreintje.nl' is dus niets meer dan een verzameling van informatie over onze hobby...

Disclaimer: 'mijntreintje.nl' is op geen enkele wijze aansprakelijk voor de geboden inhoud van websites en/of webwinkels welke door een link via deze site bereikbaar zijn.

Inlogformulier

Inloggen op deze site is alleen toegestaan aan hen die hiervoor expliciet toestemming hebben door een gratis lidmaatschap aan te gaan.