Forum Zaken 1 onderwerp

In deze rubriek vindt u onze forumregels, de ideeënbus en andere zaken die ons forum doet reilen en zeilen...
Categorie

Welkom 1 onderwerp

Welkom, maar... Dit forum moet vooral gezellig en informatief zijn. Daarom zijn er wat korte regels die voor onze leden gelden. Lees ze even door...
Dick_Wbmstr's Profielfoto
Welkom, maar...
door Dick_Wbmstr
18 feb 2017 09:44

Ideeënbus Geen onderwerpen

Heeft u feedback of ideeën die u wilt delen?
Aarzel niet en laat het ons weten. We horen het graag van u en streven er naar onze site beter en gebruikersvriendelijker te maken voor onze gasten en leden.
Geen onderwerpen

Modelspoor 1 onderwerp

In deze categorie kan je vragen, tips en meer kwijt over het rollend materieel dat door diverse fabrikanten op de markt wordt gebracht.
Categorie

Algemeen 1 onderwerp

Voor vragen, tips, opmerkingen en meer over modelspoorbanen en het rollend materieel die je nergens anders kwijt kunt, is dit de aangewezen plek...
Dick_Wbmstr's Profielfoto
Kwaliteit van diverse merken
door Dick_Wbmstr
22 aug 2017 17:02

Schaal 1:22.5 (Spoor G) Geen onderwerpen

In deze categorie kunt u uw vragen, tips en wetenswaardigheden kwijt over dit formaat modeltreinen dat over het algemeen in tuinen een plaatsje vindt.
Geen onderwerpen

Schaal 1:87 (H0) Geen onderwerpen

In schaal H0 zijn diverse fabrikanten actief. Märklin, Fleischmann en Roco zijn zo'n beetje de bekendste merken hierin. Toch zijn er ook nog andere merken die tegenwoordig meespelen. In deze rubriek kan je je vragen en opmerkingen kwijt over rijdend materieel in H0.
Geen onderwerpen

Schaal 1:160 (N) Geen onderwerpen

N-spoor is na H0 wel het meest gebruikte spoor. Vele hobby-spoorders hebben zich toegelegd op dit formaat, met als resultaat veel kennis en ervaring. Laat daarom anderen delen in jullie kennis...
Geen onderwerpen

Schaal 1:220 (Z) Geen onderwerpen

Schaal 1:220 biedt op een (zeer) kleine ruimte de mogelijkheid groots uit te pakken. Maar dit hele kleine materieel kent haar eigen problemen. Dus met vragen, tips en meer kan je hier terecht.
Geen onderwerpen

How to... Geen onderwerpen

Hoe leg je het beste je rails? Wat is het stijgingspercentage van je helix? Dit en andere technische vragen betreffende het leggen van rails kan je hier kwijt.
Geen onderwerpen

Scenery Geen onderwerpen

De scene waarin je modelspoorbaan zich afspeelt is voor vele een van de belangrijkste redenen om een baan te beginnen.
Categorie

Algemeen Geen onderwerpen

Geen onderwerpen

How to do... Geen onderwerpen

Bijna alles voor uw landschapsbouw is wel te koop, maar zou het niet veel leuker zijn als we allerlei dingen zelf zouden kunnen maken?

Heel veel artikelen, denk bv. aan bomen, zijn met behulp van alledaagse dingen zelf te maken. In deze categorie brengen we vraag en kennis bij elkaar.
Geen onderwerpen

Techniek 2 onderwerpen

Als je meerdere locs op je baan wilt laten rijden kom je tegenwoordig al snel terecht in de digitale wereld van modeltreinbesturing. Dat betekent dat je enige kennis van elektronica, schakelingen en vaak ook computers moet hebben. Daarom kan je in deze categorie je vragen en antwoorden kwijt...
Categorie

Analoge kwesties Geen onderwerpen

Niet iedereen rijdt digitaal. Er zijn nog zat hobbyisten die hun oude baan op zolder hebben, of nieuwe beginners die lekker analoog willen rijden. Ook zij hebben vragen, maar zeker is er ook kennis aanwezig om anderen te helpen.
Geen onderwerpen

Digitale technieken Geen onderwerpen

Er zijn steeds artikelen te koop die het mogelijk maken om modeltreinen via computertechnieken te laten rijden. Niet al die technieken is voor iedereen even duidelijk en makkelijk te begrijpen. Stel dus hier je vragen en laat je door anderen helpen.
Geen onderwerpen

Software 2 onderwerpen

PC-besturing van je modelspoorbaan kan een extra dimensie aan je hobby geven. Er zijn diverse programma's die je op het goede spoor kunnen zetten. Maar net als bij vele andere zaken gaat niet alles vanzelf en kan je vragen komen te zitten. Die vragen kan je hier kwijt...
bepalen van de blokken op mijn ...
door karel
09 sept 2022 13:58

Do it yourself Geen onderwerpen

'Do it yourself' omvat een breed scale aan zelfbouw-elektronica en besturing voor een modelspoorbaan. Met bijvoorbeeld Arduino of Rasperry is het mogelijk sommige zaken te automatiseren.
Geen onderwerpen

Vraag & Aanbod Geen onderwerpen

Deze rubriek geeft je de mogelijkheid onderdelen van je modelspoorbaan te kopen of te verkopen, weg te geven, te ruilen of gratis te verkrijgen.
Categorie

Schaal 1:87 (H0) Geen onderwerpen

In deze rubriek kunt u uw overtollige modelspoorbaanattributen kwijt.Of tegen een wagon aanlopen die u al lang wilde hebben...
Geen onderwerpen

Schaal 1:160 (N) Geen onderwerpen

In deze rubriek kunt u uw overtollige modelspoorbaanattributen kwijt.Of tegen een wagon aanlopen die u al lang wilde hebben...en dat alles in Spoor N.
Geen onderwerpen

Overige schalen Geen onderwerpen

Iets te koop dat geen H0 of Spoor N is? Dan kun je dat hier kwijt...
Geen onderwerpen

Techniek & Elektronica Geen onderwerpen

Op zoek naar een gebruikte Z21, booster of ander elektronisch onderdeel? Of heeft u onderdelen over? Plaats uw advertentie hier...
Geen onderwerpen
 • Totaal aantal gebruikers online: 0 leden en 40 gasten aanwezig
 • Totaal berichten: 4
 • Totaal secties: 6
 • Vandaag open: 0
 • Totaal aantal antwoorden: 0
 • Totaal onderwerpen: 3
 • Totaal categorieën: 95
 • Gisteren open: 0
 • Gisteren totaal antwoorden: 0
 • Totaal gebruikers: 8
 • Laatste leden: karel

Over 'Mijn Treintje'

'MijnTreintje.nl' is het resultaat van de andere kant van 'onze' hobby. Als je de mogelijkheden niet hebt om zelf een leuke baan te bouwen omdat je de ruimte niet hebt, is het wel zo leuk om alle vindbare informatie over deze hobby te verzamelen. 'MijnTreintje.nl' is dus niets meer dan een verzameling van informatie over onze hobby...

Disclaimer: 'mijntreintje.nl' is op geen enkele wijze aansprakelijk voor de geboden inhoud van websites en/of webwinkels welke door een link via deze site bereikbaar zijn.

Inlogformulier

Inloggen op deze site is alleen toegestaan aan hen die hiervoor expliciet toestemming hebben door een gratis lidmaatschap aan te gaan.