Software Geen onderwerpen

PC-besturing van je modelspoorbaan kan een extra dimensie aan je hobby geven. Er zijn diverse programma's die je op het goede spoor kunnen zetten. Maar net als bij vele andere zaken gaat niet alles vanzelf en kan je vragen komen te zitten. Die vragen kan je hier kwijt...
Categorie

Algemeen Geen onderwerpen

Geen onderwerpen

Koploper / Pahasoft Geen onderwerpen

Koploper is waarschijnlijk het meest bekende besturingsprogramma voor modelspoorbanen. Het programma wordt echter niet verder ontwikkelt, maar in de loop der tijd is het een stabiel programma gebleken die door vele wordt gebruikt.
Geen onderwerpen

Dinamo Geen onderwerpen

Dinamo is een systeem waarmee de miniatuurwereld kan worden bestuurd. "Modelspoorbaan" zou hier een te beperkte voorstelling zijn, want Dinamo bestuurt ook auto's. Dinamo verzorgt de aansturing van o.a. treinen, auto's, wissels, seinen en verkeerslichten en detecteert gebeurtenissen op "de baan".
Geen onderwerpen

RocRail Geen onderwerpen

Rocrail is treinbesturingssoftware en is in staat om een modelspoortrein vanaf 1 of meerdere computers te besturen. Je kunt treinen zelf rechtstreeks vanaf je PC besturen, en je kunt het ook de computer laten doen. Je kunt zelfs een aantal treinen handmatig en tegelijkertijd tijd een aantal andere treinen automatisch door de computer laten besturen.
Geen onderwerpen

Itrain Geen onderwerpen

iTrain biedt een eenvoudige oplossing om uw modelbaan met de computer te besturen, vooral als u alleen gedeelten van de baan wilt automatiseren en de rest zelf wilt bedienen. Automatische blokbeveiliging voorkomt bijvoorbeeld botsingen en u bepaalt zelf welke trein handmatig en welke volledig automatisch volgens een geselecteerde route bestuurd wordt.
Geen onderwerpen

Overige Geen onderwerpen

Er bestaan ook nog andere programma's waar u uw modelspoorbaan mee kunt besturen en regelen. Deze rubriek staat hiervoor open...
Geen onderwerpen

Over 'Mijn Treintje'

'MijnTreintje.nl' is het resultaat van de andere kant van 'onze' hobby. Als je de mogelijkheden niet hebt om zelf een leuke baan te bouwen omdat je de ruimte niet hebt, is het wel zo leuk om alle vindbare informatie over deze hobby te verzamelen. 'MijnTreintje.nl' is dus niets meer dan een verzameling van informatie over onze hobby...

Disclaimer: 'mijntreintje.nl' is op geen enkele wijze aansprakelijk voor de geboden inhoud van websites en/of webwinkels welke door een link via deze site bereikbaar zijn.

Inlogformulier

Inloggen op deze site is alleen toegestaan aan hen die hiervoor expliciet toestemming hebben door een gratis lidmaatschap aan te gaan.