Techniek Geen onderwerpen

Als je meerdere locs op je baan wilt laten rijden kom je tegenwoordig al snel terecht in de digitale wereld van modeltreinbesturing. Dat betekent dat je enige kennis van elektronica, schakelingen en vaak ook computers moet hebben. Daarom kan je in deze categorie je vragen en antwoorden kwijt...
Categorie

Analoge kwesties Geen onderwerpen

Niet iedereen rijdt digitaal. Er zijn nog zat hobbyisten die hun oude baan op zolder hebben, of nieuwe beginners die lekker analoog willen rijden. Ook zij hebben vragen, maar zeker is er ook kennis aanwezig om anderen te helpen.
Geen onderwerpen

Digitale technieken Geen onderwerpen

Er zijn steeds artikelen te koop die het mogelijk maken om modeltreinen via computertechnieken te laten rijden. Niet al die technieken is voor iedereen even duidelijk en makkelijk te begrijpen. Stel dus hier je vragen en laat je door anderen helpen.
Geen onderwerpen

Software Geen onderwerpen

PC-besturing van je modelspoorbaan kan een extra dimensie aan je hobby geven. Er zijn diverse programma's die je op het goede spoor kunnen zetten. Maar net als bij vele andere zaken gaat niet alles vanzelf en kan je vragen komen te zitten. Die vragen kan je hier kwijt...
Geen onderwerpen

Do it yourself Geen onderwerpen

'Do it yourself' omvat een breed scale aan zelfbouw-elektronica en besturing voor een modelspoorbaan. Met bijvoorbeeld Arduino of Rasperry is het mogelijk sommige zaken te automatiseren.
Geen onderwerpen

Over 'Mijn Treintje'

'MijnTreintje.nl' is het resultaat van de andere kant van 'onze' hobby. Als je de mogelijkheden niet hebt om zelf een leuke baan te bouwen omdat je de ruimte niet hebt, is het wel zo leuk om alle vindbare informatie over deze hobby te verzamelen. 'MijnTreintje.nl' is dus niets meer dan een verzameling van informatie over onze hobby...

Disclaimer: 'mijntreintje.nl' is op geen enkele wijze aansprakelijk voor de geboden inhoud van websites en/of webwinkels welke door een link via deze site bereikbaar zijn.

Inlogformulier

Inloggen op deze site is alleen toegestaan aan hen die hiervoor expliciet toestemming hebben door een gratis lidmaatschap aan te gaan.