Piko BR 82

De bouwserie 82 ontstond na de 2e. wereldoorlog in het kader van het nieuwbouw stoomlocomotief-typeprogramma van de Deutschen Bundesbahn. De compacte E-koppelaars dienden in de zware rangeerdienst en voor buurtgoederentreinen locomotieven van de bouwseries 93 en 94 aflossen.Met een vermogen van 1290 pk en een topsnelheid van 70 km/h waren de tenderlocomotieven ook geschikt voor de personentreindienst, vooral op topografisch moeilijke trajecten.

De DB stationeerde de vanaf 1950 geleverde machines onder andere bij de bedrijfdiensten Siegen, Hamburg-Wilhelmsburg, Hamm, Soest en Emden. Al aan het eind van de jaren ’60 werd door de voortschrijdende tractiewisseling de bedrijfsinzet van de bouwserie 82 aanzienlijk beparkt. Met de 82-035 eindigde sop 1 mei 1972 tijdperk van de bouwserie 82.

Lees meer via 'Uitgelicht'...

Over 'Mijn Treintje'

'MijnTreintje.nl' is het resultaat van de andere kant van 'onze' hobby. Als je de mogelijkheden niet hebt om zelf een leuke baan te bouwen omdat je de ruimte niet hebt, is het wel zo leuk om alle vindbare informatie over deze hobby te verzamelen. 'MijnTreintje.nl' is dus niets meer dan een verzameling van informatie over onze hobby...

Disclaimer: 'mijntreintje.nl' is op geen enkele wijze aansprakelijk voor de geboden inhoud van websites en/of webwinkels welke door een link via deze site bereikbaar zijn.

Inlogformulier

Inloggen op deze site is alleen toegestaan aan hen die hiervoor expliciet toestemming hebben door een gratis lidmaatschap aan te gaan.