De Eindhovense Modelbouwvereniging is in september 1937 opgericht door enkele Philipsmedewerkers, met het doel de modelbouw te bevorderen en binnen ieders bereik te brengen. Omdat speelgoed duur was, lag de nadruk op zelf bouwen, tegen zo laag mogelijke kosten. De Philips medewerkers konden voordelig aan materiaal komen en mochten gebruik maken van de faciliteiten van het bedrijf. Deze mogelijkheid wilden ze ook ter beschikking stellen van niet-Philips medewerkers en daarmee was de oprichting van de EMV een feit.

Over 'Mijn Treintje'

'MijnTreintje.nl' is het resultaat van de andere kant van 'onze' hobby. Als je de mogelijkheden niet hebt om zelf een leuke baan te bouwen omdat je de ruimte niet hebt, is het wel zo leuk om alle vindbare informatie over deze hobby te verzamelen. 'MijnTreintje.nl' is dus niets meer dan een verzameling van informatie over onze hobby...

Disclaimer: 'mijntreintje.nl' is op geen enkele wijze aansprakelijk voor de geboden inhoud van websites en/of webwinkels welke door een link via deze site bereikbaar zijn.

Inlogformulier

Inloggen op deze site is alleen toegestaan aan hen die hiervoor expliciet toestemming hebben door een gratis lidmaatschap aan te gaan.